Baza znanja : Hosting > Opšta pitanja
Sajt nam je zaražen virusom/hakovan. Zašto se ovo desilo i šta sad da radimo?
Napisao/la Jelena Popić na 07 September 2010 10:23 AM
Maliciozni upadi na sajt predstavljaju svakodnevnu pojavu. Nažalost, do prilike za "upad" najčešće dolazi previdom samog korisnika - slaba lozinka, retko ili nikad izmenjena, sigurnosni propusti u instaliranim servisima odnosno instalirana stara verzija servisa sa poznatim propustima itd.

Ukoliko na Vašem hosting nalogu imate instaliran bilo koji CMS (Joomla!, Drupal...), potrebno je redovno da proveravate sajt proizvođača i instalirate poslednju objavljenu verziju.

Kako bi ste smanjili verovatnoću neovlašćenog upada na Vaš sajt, preporučujemo da za kontrolni panel postavite lozinku sa najmanje 8 alfanumeričkih karaktera koju ćete držati na bezbednom mestu, van domašaja neovlašćenih lica. Takođe, nemojte postavljati Vaše ime, prezime, ime članova porodice ili kućnih ljubimaca, kao ni neki pojam koji je lako povezati sa Vama ili Vašim hosting nalogom.

Čim primetite da se na Vašem hosting nalogu desila neželjena izmena odnosno ukoliko je sajt hakovan, kontaktirajte našu tehničku podršku kako bismo utvrdili razlog i pomogli Vam da se sajt vrati u prvobitno stanje.
(34 glasovi )
Ovaj članak mi je pomogao
Ovaj članak mi nije pomogao

Komentari (0)
Pošalji novi kometar
 
 
Ime i prezime:
Email:
Komentari:
CAPTCHA Verifikacija  
 
Molimo Vas da unesete tekst koji vidite na slici ispod. Verifikacija je neophodna da bi se sprečili automatsko registrovanje i slanje nevalidnih zahteva.

Korisnična zona Orion Telekoma