Baza znanja :
Zašto se moj sajt ne vidi na pretraživačima i koliko vremena je potrebno da se vidi?
Napisao/la Jelena Popić na 07 September 2010 10:24 AM
Da bi pretraživači indeksirali Vaš domen i Vašu Internet prezentaciju, potrebno je da u samom kodu stranice postoje adekvatne ključne reči, a možete i dodatno da prijavite sajt na određenim pretraživačima koji to podržavaju. U zavisnosti od pretraživača, biće potrebne i neke dodatne akcije, kako bi Vaš domen bio dobro pozicioniran. Većinu koraka možete izvesti sami. Takođe, pretraživači gledaju i posećenost samog sajta - što veća posećenost - to bolji rang.



Još jedna od relevantnih stvari jeste i kodni raspored korišćen pri izradi stranice. Preporučuje se UTF-8 kodni raspored.



Ova oblast elektronskog poslovanja se naziva Search Engine Optimisation (SEO), veoma je kompleksna tema, i mozete pogledati sledeće članke:



http://en.wikipedia.org/wiki/Search_engine_optimization

http://www.google.com/support/webmasters/bin/answer.py?hl=en&answer=35291



Google roboti automatski pretražuju Internet, i dodaju nove sajtove, na osnovu više kriterijuma (tip domena, SEO - search engine optimization, poseta na sajtu itd), i u roku od 90ak dana od početka funkcionisanja domena, on bi trebao biti vidljiv na Google. Ukoliko želite da ubrzate ovaj proces, mozete prijaviti Vaš domen na sledećoj stranici: http://www.google.com

Pretragom Interneta (npr. preko Google) možete doći do velikog broja članaka vezanih za ovu temu koji Vam mogu pomoći u rešavanju "problema" kada Vaš sajt nije dovoljno dobro rangiran na pretraživačima
(29 glasovi )
Ovaj članak mi je pomogao
Ovaj članak mi nije pomogao

Komentari (0)
Pošalji novi kometar
 
 
Ime i prezime:
Email:
Komentari:
CAPTCHA Verifikacija  
 
Molimo Vas da unesete tekst koji vidite na slici ispod. Verifikacija je neophodna da bi se sprečili automatsko registrovanje i slanje nevalidnih zahteva.

Korisnična zona Orion Telekoma