Baza znanja : Hosting > Opšta pitanja
Kako da najefikasnije prebacim hosting i domen od drugog provajdera na Orion telekom?
Napisao/la Jelena Popić, Poslednji editovao na 07 September 2010 10:46 AM
Proceduru za prelazak na Orion telekom sa drugog hosting/domen provajdera najlakše je obaviti sledećim tokom:

1. Dobijanje EPP koda za transfer domena: Potrebno je da prvo kontaktirate Vašeg sadašnjeg hosting provajdera, da otključaju domen i daju Vam EPP kod.
Kada je ovaj korak uspešno izvršen, možemo transferovati domen kada budete želeli. Pri transferu domena menja se registar domena ali ne menja se DNS domena - tako da se i dalje prikazuje stari hosting koji imate kod drugog provajdera.

2. Poručivanje hosting paketa: Kada Vam bude odgovaralo, možete poručiti hosting paket za koji ste se odlučili kod Orion telekoma. - Surfer, Plus ili Mikro (kao fizičko lice), Startup ili Business (kao pravno lice).

2a. Uplata za hosting paket, aktivacija hosting paketa i upload podataka:
Nakon popunjenog formulara za hosting paket (odaberite opciju "Orion telekom transferuje domen"), dobićete uplatnicu / profakturu za poručenu uslugu.
Preporučujemo da uplatu izvršite u banci, jer banke brže prosleđuju uplate nego pošta. Nakon što evidentiramo Vašu uplatu, dobićete email obaveštenje i aktivaciono pismo, s`tim da još uvek nećete moći da pristupite hosting paketu preko imena domena (jer nije transferovan/preusmeren DNS). Adresu servera možete videti iz mojhosting.orion.rs korisničkog panela, ili nas kontaktirati emailom, telefonom ili čatom za ovaj podatak (u zavisnosti od platforme i hosting paketa, zavisi i IP servera na kom će biti otvoren nalog).

3. Preusmeravanje DNS zapisa domena na novi hosting paket:
Nakon što uploadujete podatke na naš server, možemo pokrenuti i preusmeravanje domena kako bi prekid vidljivosti samog sadržaja bio što kraći. Kada završite upload, kontaktirajte nas da izmenimo DNSove i cela procedura ce biti završena najkasnije u roku od 48h od početka preusmeravanja.
(27 glasovi )
Ovaj članak mi je pomogao
Ovaj članak mi nije pomogao

Komentari (0)
Pošalji novi kometar
 
 
Ime i prezime:
Email:
Komentari:
CAPTCHA Verifikacija  
 
Molimo Vas da unesete tekst koji vidite na slici ispod. Verifikacija je neophodna da bi se sprečili automatsko registrovanje i slanje nevalidnih zahteva.

Korisnična zona Orion Telekoma