Baza znanja : Hosting > Opšta pitanja
Kontakt lica - objašnjenje pojmova
Napisao/la Jelena Popić, Poslednji editovao na 07 September 2010 10:46 AM
Vlasnik naloga predstavlja fizičko ili pravno lice na koje se registruje domen/hosting paket i koje tu uslugu koristi. Vlasnik usluge može uslugu poništiti ili je prepustiti drugom pravnom ili fizičkom licu.

Administrativni kontakt je fizičko lice ovlašćeno od strane vlasnika naloga da prima podatke od značaja za registraciju domena ili hosting paketa i u ime vlasnika usluge vrši izmenu svih relevantnih podataka o domenu i hosting paketu sem vlasništva nad uslugom.

Tehnički kontakt je fizičko lice ovlašćeno od strane vlasnika usluge da vrši promenu tehničkih podataka u vezi sa domenom ili hosting paketom - podaci o DNS serverima za domen i promena tehničkog kontakta za domen i hosting paket.

Kontakt za naplatu je fizičko ili pravno lice ovlašćeno od strane vlasnika usluge da vrši plaćanje za usluge registracije domena i hosting paketa. Kontaktu za naplatu se šalju profakture za poručene usluge kao i fakture za plaćene usluge, u skladu sa pravnom regulativom.

Pri kreiranju novog Orion telekom Hosting naloga kao i pri poručivanju usluga, svi kontakti su inicijalno podešeni na Vlasnika usluge, a ukoliko je potrebno, možete ih izmeniti na različita fizička/pravna lica, u zavisnosti od Vaših potreba.
(12 glasovi )
Ovaj članak mi je pomogao
Ovaj članak mi nije pomogao

Komentari (0)
Pošalji novi kometar
 
 
Ime i prezime:
Email:
Komentari:
CAPTCHA Verifikacija  
 
Molimo Vas da unesete tekst koji vidite na slici ispod. Verifikacija je neophodna da bi se sprečili automatsko registrovanje i slanje nevalidnih zahteva.

Korisnična zona Orion Telekoma