Baza znanja : Hosting > Tips & tricks
Restore Joomla! prezentacije zarežene iframe tag-om
Napisao/la Jelena Popić na 07 September 2010 11:00 AM
1.generisati i preuzeti FullBackup postojeće prezentacije

2.generisati/exportovati bazu koja se koristi za Joomla!-u (potrebne informacije naći u Joomla!-inom configuration.php fajlu)

3.obrisati sadržaj public_html foldera

4.instalirati odgovarajucu verziju Joomla!-e u public_html folder (potrebne informacije naći na lokaciji public_htmladministratorbackupsjoomlapack.log)

5.obrisati trenutni sadržaj Joomla!-ine baze i u nju importovati sadržaj prethodno exportovane/backupovanje baze (kroz PHPMyAdmin)

6.resetovati lozinku za Joomla! Administrativni panel putem SQL komande u PHPMyAdmin-u UPDATE `jos_users` SET `password` = MD5( 'resetpass' ) WHERE `jos_users`.`username` = "admin"

7.prebaciti default temu iz backup-a prezentacije u public_html/templates/ folder naloga i kroz Joomla! Admin panel podesiti prebačenu temu kao default temu

8.takođe, iz backup-a prezentacije prebaciti foldere: modules i mambots na odgovarajuće lokacije na nalogu i sve ostale fajlove ukoliko ih sistem prijavi kao nedastajuće prilikom pregleda prezentacije (najpreporucljivije je da se prebaci ceo public_html folder na server ali samo ako je prethodno ociscen od malicioznog koda).
(10 glasovi )
Ovaj članak mi je pomogao
Ovaj članak mi nije pomogao

Komentari (0)
Pošalji novi kometar
 
 
Ime i prezime:
Email:
Komentari:
CAPTCHA Verifikacija  
 
Molimo Vas da unesete tekst koji vidite na slici ispod. Verifikacija je neophodna da bi se sprečili automatsko registrovanje i slanje nevalidnih zahteva.

Korisnična zona Orion Telekoma