Baza znanja : Hosting > Domeni
Da li strani državljani/pravna lica mogu da registruju .rs domen?
Napisao/la Vladimir Rančev na 06 September 2010 03:04 PM
Ako nacionalni domen želi da registruje strana firma, osnovni uslov je da administrativni kontakt bude državljanin Srbije. U protivnom, prema pravilima registracije .rs domena, nismo u mogućnosti da registrujemo domen.

Potrebna dokumentacija za registraciju RS domena za strane subjekte:1. Ako je administrativni kontakt drugo pravno lice, potrebno je:

- rešenje o registraciji firme iz zemlje u kojoj je firma registrovana

- ovlašćenje da će domaće pravno lice biti administrativni kontakt, na memorandumu sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica (strane firme)2. Ukoliko je administrativni kontakt fizičko lice, potrebno je:

- rešenje o registraciji firme iz zemlje u kojoj je firma registrovana

- ovlašćenje firme kojoj će biti administrativni kontakt, na memorandumu sa pečatom i potpisom ovlašćenog lica da će on biti administrativni kontakt za navedeni domen.Osnovna pravila i objašnjenje pojmova možete pročitati i na sajtu rnids.rs, u Opštim pravilima registracije RS domena, u odeljku Pojam registranta, administrativnog i tehničkog kontakta.
(12 glasovi )
Ovaj članak mi je pomogao
Ovaj članak mi nije pomogao

Komentari (0)
Pošalji novi kometar
 
 
Ime i prezime:
Email:
Komentari:
CAPTCHA Verifikacija  
 
Molimo Vas da unesete tekst koji vidite na slici ispod. Verifikacija je neophodna da bi se sprečili automatsko registrovanje i slanje nevalidnih zahteva.

Korisnična zona Orion Telekoma